Jordvarme

Jordvarme i Vejle og resten af landet

Få installeret nyt jordvarmeanlæg af Give Køleservice

Er du på udkig efter en ny løsning, som kan dække dette varmebehov i huset i Give, Herning, Vejle eller andet sted i landet? Det kan være, du er ved at bygge nyt hus og er interesseret i en miljøvenlig varmeløsning? Eller måske trænger dit gamle oliefyr eller elvarme til at blive skiftet ud med et økonomisk alternativ? Et jordvarmeanlæg er både økonomisk og miljøvenligt. Give Køleservice udfører installation af jordvarmeanlæg i Give, Herning, Vejle og omegn, men også i resten af landet. Prisen på et nyt jordvarmeanlæg bliver beregnet ud fra, hvilken boligtype du har. Vi kører derfor altid ud og kigger på din bolig, før vi udformer et tilbud på jordvarme. Vi vurderer altid dine jordforhold, da der er stor forskel på om dit hus ligger i et vådt eller tørt område. Ud fra disse oplysninger kan vi lave et estimat af det forventede energiforbrug samt et individuelt tilbud på, hvad jordvarme vil koste for dig at få installeret.

Hvad er jordvarme?

Jordvarme bruges for det meste til at varme huse op eller udnytte energiudladninger fra landbrug. Formålet med jordvarme er, at solens energi bliver opsamlet i jorden, hvor jordslanger ligger nedgravet. Jordvarme genanvender derfor allerede eksisterende energi. Metoden er både vedvarende og mindsker belastningen på miljøet, da CO2 udslippet er omkring 50-70 % lavere end andre kendte måder at varme huse op på. Jordvarmeanlæg bruger strøm, som får anlægget til at fungere, så det kan lave jordvarme om til energi. Foretagede udregninger viser, at hvis der bruges 1 kilowatt elektricitet i jordvarmeanlægget, så vil du få omkring 4 – 4,5 kilowatt varme igen, som går til opvarmning af dit hus. Derfor er det ofte en økonomisk fordel at skifte til jordvarme.

Nyttig information om jordvarme

  • Hverken dyr, afgrøder eller haver bliver påvirket af jordvarmeanlægget
  • Jordvarmeslangerne skal ligge i en græsplæne, hvis de skal opvarme almindelige huse. Det er nødvendigt, på jordvarmeanlægget får så meget sol som overhovedet mulig.
  • Jo mere fugtig jord du har ved dit hus, des større mulighed har dit anlæg for at skabe mere energi til jordvarmeanlægget
  • Jordvarmeanlæg er meget driftsikre. De kræver meget lidt vedligeholdelse, og jordslanger har en levetid på op til 40 år
  • Det er lovpligtigt at få udført årligt servicetjek på jordvarmeanlæg. Det er kun en fordel, da det øger anlæggets levetid. Et jordvarmeanlæg kan holde i mindst 20 år
  • Er jordslangen tilpasset husets størrelse, så vil den aldrig danne permafrost, fordi den ikke løber tør for energi

Hvordan fungerer et jordvarmeanlæg?

Jordvarmeanlæg består af jordslanger, som graves ca. 1 meter ned i jorden. Det er en meget kraftig slange af plastik, som har en lang holdbarhed. Jordslangen er fyldt med frostvæske, som kan opsamle varmen fra jorden. Alle jordslanger bliver tilpasset husets størrelse og varmebehov. Når frostvæsken i jordslangerne er blevet varmet op af jorden, så ligger temperaturen omkring 5-10 grader. Jordvarmeanlægget fungerer som et cirkulært system, hvor varmepumpen opsamler omkring 4 grader af den indkomne temperatur og omdanner det til varme. Resten af varmen løber ud af jordvarmeanlægget igen til de jordslanger, som ligger udenfor. I sommerhalvåret bliver jordvarmen lagret i jorden, så den kan benyttes, når det bliver vinter.

Teknikken i et jordvarmeanlæg

Jordvarmeanlæg er et cirkulationssystem. Selve hjertet i jordvarmeanlægget er varmepumpen. Uden varmepumpen kan jordvarmeanlægget ikke fungere.
En almindelig varmepumpe består af en fordamper, kondensator, kompressor og en drøvleventil. Den temperatur som bliver indsamlet af jordslangerne kommer ud til fordamperen, som optager varmen og omsætter væsken fra jordslangerne til damp. Derved sker en frigivelse af energi, som ledes ud til kondensatoren. Kondensatoren afgiver varme og leder energien videre til kompressoren, hvis opgave det er at hæve temperaturen. Til sidst bliver den opvarmede energi frigivet til selve centralvarmeanlægget. Den færdige energi kaldes for centralvarme og bruges til gulvvarme, radiatorer og varmt vand. Når transformationen af den kolde væske fra jordslangerne er gennemført, løber væsken tilbage til jordslangerne. Jordvarmeanlægget er et lukket kredsløb, som cirkulerer rundt. Hele processen bliver derfor hele tiden gentaget.

 

Kan dit hus få jordvarme?

Hvis du er interesseret i jordvarme, så kræver det først og fremmest, at dit hus er godt isoleret. Huset skal have hulmursisolering, tætte vinduer og god isolering i loftet. Den rette isolering er vigtigt, da jordvarmens fremløbstemperatur er omkring 10-20 grader lavere i varme end fx fjernvarme og naturgas. Derfor kan det forud for jordvarmeinstallation være en god ide, at foretage en grundig isolering af huset for at få optimal udnyttelse af dit nye jordvarmeanlæg. Du er altid velkommen til at kontakte Give Køleservice, hvis du er i tvivl om, hvorvidt jordvarmeanlæg er den rigtige løsning for dig. Sammen tager vi en snak om din nuværende varmeløsning og dine fremtidige behov.

 

Hvordan bliver et jordvarmeanlæg installeret?

Når Give Køleservice installerer nye jordvarmeanlæg, så tager en almindelig jordvarmeinstallation omkring to arbejdsdage.
Vi tilser altid det hus eller den bygning, hvor vi skal udføre varmeinstallationer. Ofte vil vi gerne have oplysninger om dit varmeforbrug, den eksisterende opvarmningsform som bygningen benytter og det haveareal eller naturområde, som er tilgængeligt for nedgravning af jordvarmeslanger. Give Køleservice installerer varmepumpen i huset, når jordslangerne er gravet ned i jorden. Varmepumpen bliver som regel installeret i fyrrum eller bryggers.
Det er vigtigt, at jordvarmeanlægget passer til huset, som det skal tilkobles for at få optimal virkning. Forud for opsætning af jordvarme, gennemgår vi dine radiatorer i huset og vurderer, om varmtvandsbeholderen er velegnet til installation af jordvarme. Give Køleservice bruger for det meste varmepumper fra SVK og Vølund. SVK og Vølund varmepumper findes på Energitilsynets liste af energimærkede jordvarmepumper. Der kan laves specialaftaler med os, hvis du ønsker at få lukket for dit oliefyr eller få det fjernet. Vi sørger for at varmepumpen bliver tilsluttet el, og du får samtidig en grundig instruktion i, hvordan dit nye jordvarmeanlæg fungerer.
Det er lovpligtigt at få dit nye jordvarmeanlæg tilset en gang om året. Vi er uddannet kølemontører, og er godkendt til at udføre eftersyn på jordvarmeanlæg. Du er velkommen til at kontakte os og få lavet en aftale om årligt eftersyn på dit jordvarmeanlæg.

 

Kontakt Give Køleservice

Ønsker du at høre mere om vores jordvarmeanlæg, så  kontakt  os. Vi besvarer alle henvendelser hurtigst mulig.